форшмак
ФОРШМАК, у, ч. Страва з меленого оселедця (м'яса та ін.), до якого додається цибуля, картопля та інші продукти. Ікру і молочко використовують для паштетів і форшмаку (Технол. пригот. їжі, 1957, 40); Гордєєв і тут виручив: приготував з баранячої печінки чудовий паштет і кілька салатів та форшмаків (Тулуб, В степу.., 1964, 219).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | форшмак | форшмаки |
Родовий | форшмаку | форшмаків |
Давальний | форшмакові, форшмаку | форшмакам |
Знахідний | форшмак | форшмаки |
Орудний | форшмаком | форшмаками |
Місцевий | на/у форшмаку | на/у форшмаках |
Кличний | форшмаку | форшмаки |