Анекдота(-у)

Тут запитуйте про правильне написання, вимову слів, словотворення тощо в українській мові.

Модератори: Танка, vitaly1, Листопад

Мавка

Анекдота(-у)

Повідомлення Мавка »

Які ще аргументи?

Сила аргументів не в кількості, а в вагомості.(с)
Дмитро писав:
Сер червня 20, 2012 6:45 am

Коли ж у родовому відмінкові -у (-ю), як-от в анекдоті, то форма знахідного відмінка збігається з формою називного відмінка.

Звісно. Якщо анекдот у родовому відмінкові має флексію -а - , -у - . Однозначності годі й шукати, бо джерела подають різні видозміни закінчень (йдеться про родовий відмінок).
Даруйте, шановні друзі, але це я вже починаю товкти воду в ступі.

Авжеж. Тож задля уникнення товканини "ставлю тут крапку". /smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" />
Дмитро
Людина-енциклопедія
Повідомлень: 1402
З нами з: Вів серпня 18, 2009 6:21 pm

Анекдота(-у)

Повідомлення Дмитро »

Мавка писав:
Сер червня 20, 2012 7:07 am

Сила аргументів не в кількості, а в вагомості.(с)

Саме так. Але де взяти мірило ваги тих аргументів? Здається мені, що аргументи видатних мовознавців для Вас не найвагоміші. На це нема ради.
Лише одна заувага: тут або тут можна прочитати, що являють собою чітко (або точно) окреслені предмети.
Я теж ставлю тут крапку.
Мавка

Анекдота(-у)

Повідомлення Мавка »

Пане Дмитре. Я ціную й поважаю думки будь-кого з форумчан, прислухаюся й учитуюся до порад кожного з мовознавців. І забігаю на форум по консультації та поради. Бо вчуся. Адже ми вчимося усе своє життя.
Однак я категорично не підтримую позиції "підтакування".
Тому й крапка. Даруйте за офтоп.

Що ж, дуже добре, що крапки вирішили поставити всі. /smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif" /> Та для вас, Мавко, однак, ще репліка адміна. Ви, насправді, зовсім не категоричні щодо підтакування. Коли підтакують вам. Оце ви дуже цінуєте й цього прагнете. А ось до "підтакувань" дописам, які йдуть урозріз із тим, що висловили ви, дарма що спиратимуться й на вагомі аргументи знаних мовознавців, – категоричні до краю. Ви дуже гарно навчилися говорити про бажання вчитися, радитися, консультуватися. Та зміст ваших дописів цьому майже всуціль суперечить. Дослухайтеся, будь ласка, моїх слів: будьте розважливіші в реагуванні, якщо ви справді відвели собі роль й учениці, – і запанує тут мир та спокій. Не провокуйте мене надалі на дії, що обмежать вашу активність.
Відповісти