гарнір
ГАРНІР, у, ч. Приправа до м'ясних і рибних страв. Російська кухня характерна великим асортиментом заправних супів.., поєднанням овочевих гарнірів з м'ясними і рибними продуктами (Технол. пригот. їжі, 1957, 3); Буряки використовують для приготування вінегретів, гарнірів, салатів, закусок, борщів і для багатьох других страв (Укр. страви, 1957, 195); * Образно. Перемога, хай вона хоч яким гарніром приправлена, залишається перемогою (Шовк., Інженери, 1956, 157).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | гарнір | гарніри |
Родовий | гарніру | гарнірів |
Давальний | гарнірові, гарніру | гарнірам |
Знахідний | гарнір | гарніри |
Орудний | гарніром | гарнірами |
Місцевий | на/у гарнірі | на/у гарнірах |
Кличний | гарніре | гарніри |