кампарі
КАМПАРІ, невідм., ч. Біттер на основі ароматичних трав і цитрусових; як і всі вермути, має яскраво вираженний гіркуватий смак; у процесі виготовлення напою спочатку шляхом витримування в спирті роблять настоянку з трав і фруктів; потім до отриманого концентрату додають воду, цукор і барвник; кампарі має насичений яскраво-червоний колір; в якості барвника використовується кармін, одержуваний з кошенілі; міцність напою – 25 %; найчастіше вживається як аперитив або клубний напій.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | кампарі | |
Родовий | кампарі | |
Давальний | кампарі | |
Знахідний | кампарі | |
Орудний | кампарі | |
Місцевий | на/у кампарі | |
Кличний | кампарі |