канапе
КАНАПЕ, невідм., с., кул. Маленькі закусочні бутерброди на основі підсмаженого хліба, печива, рогаликів або листкової випічки; на маленькі грінки кладуть товстий шар тієї чи іншої м'якої їстівної речовини, наприклад, шпрот, сардин, паштету, відвареної курки, риби гарячого копчення, з доповненням свіжих, м'яких овочів, таких як скибочки або кружечки огірка, помідора, листочки селери, гілочки кропу й пір'їнки цибулі; іноді для смаку й соковитості до канапе додають ще трохи якого-небудь соусу або сметани.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | канапе | канапе |
Родовий | канапе | канапе |
Давальний | канапе | канапе |
Знахідний | канапе | канапе |
Орудний | канапе | канапе |
Місцевий | на/у канапе | на/у канапе |
Кличний | канапе | канапе |