пахта
ПАХТА, -и, ж. Знежирені вершки, що одержуються як побічний продукт при збиванні вершкового масла; з пахти готують кисломолочні продукти і напої, вона входить до складу деяких дієтичних сирів, її використовують у кондитерській і хлібопекарській справі, а також у косметології.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | пахта | пахти |
Родовий | пахти | пахт |
Давальний | пахті | пахтам |
Знахідний | пахту | пахти |
Орудний | пахтою | пахтами |
Місцевий | на/у пахті | на/у пахтах |
Кличний | пахто | пахти |
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | пахта | пахти |
Родовий | пахти | пахт |
Давальний | пахті | пахтам |
Знахідний | пахту | пахти |
Орудний | пахтою | пахтами |
Місцевий | на/у пахті | на/у пахтах |
Кличний | пахто | пахти |