желатин
ЖЕЛАТИН, у, ч. Білкова речовина тваринного походження, що в розчиненому вигляді переходить у драглистий стан; використовується в техніці, кулінарії і т. ін. Желатин видобувають з колагену кісток, шкіри і сухожилля великої рогатої худоби (Знання.., 3, 1965, 16); Вина, що містять малу кількість дубильних речовин, не освітлюються желатином без додавання таніну (Сад. і ягідн., 1957, 296).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | желатин | желатини |
Родовий | желатину | желатинів |
Давальний | желатинові, желатину | желатинам |
Знахідний | желатин | желатини |
Орудний | желатином | желатинами |
Місцевий | на/у желатині | на/у желатинах |
Кличний | желатине | желатини |
желатина
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | желатина | желатини |
Родовий | желатини | желатин |
Давальний | желатині | желатинам |
Знахідний | желатину | желатини |
Орудний | желатиною | желатинами |
Місцевий | на/у желатині | на/у желатинах |
Кличний | желатино | желатини |