маринад
МАРИНАД, у, ч . 1. Рідина, приготована з оцтом, прянощами тощо. Для виготовлення маринаду в киплячу воду добавляють кориці або гвоздики, лаврового листу, перцю, цукру, солі, вливають оцет, кип'ятять 2 - 3 хв. і охолоджують (Технол. пригот. їжі, 1957, 189); Подавали язик у маринаді (Вільде, Сестри.., 1958, 182).
2. перев. мн. Мариновані продукти. Фруктові маринади можна готувати в маленьких бочках (до 20 л.) або в скляних балонах і банках (Укр. страви, 1957, 414).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | маринад | маринади |
Родовий | маринаду | маринадів |
Давальний | маринадові, маринаду | маринадам |
Знахідний | маринад | маринади |
Орудний | маринадом | маринадами |
Місцевий | на/у маринаді | на/у маринадах |
Кличний | маринаде | маринади |