такос
ТАКОС, -а, ч., кул. Мексиканська страва – тонкі кукурудзяні або пшеничні коржі – тортильяс (див. тортильяс), у які кладуть начинку й складають навпіл; начинки різні, але в основному гарячі, з яловичого фаршу з перцем чилі, бобами й зеленню; більш ніжні начинки готують з м'яса курки або індички; є варіанти з начинкою з риби або креветок; готується такос у фритюрі або на сковороді з додаванням великої кількості олії; подають як гарячу закуску або як основну страву; у деяких рецептах зустрічаються варіанти такоса, які більше нагадують рулети – для них готують начинку на основі вершкового сиру, змішаного з різними (овочевими або м'ясними) інгредієнтами; тортильяс змазують начинкою, скручують у рулет, обгортають плівкою й забирають у холодильник на ніч; потім нарізають скибочками й подають до столу; тако.