бастурма
БАСТУРМА, -и, ж. Делікатесна закуска; страва турецької, вірменської, грузинської та середньоазіатської кухонь; знежирений, наперед засолений шматок яловичого м'яса (вирізка), який ставлять під важкий прес на декілька днів, після чого покривають сумішшю з часнику, червого і чорного перцю і чаману (гостра ароматна приправа) і сушать на повітрі; зберігається бастурма більш, ніж півроку, завдяки натуральним антибактеріологічним інградієнтам – солі, часнику, перцю, мускатному горіху, кардамону, коріандру.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | бастурма | |
Родовий | бастурми | |
Давальний | бастурмі | |
Знахідний | бастурму | |
Орудний | бастурмою | |
Місцевий | на/у бастурмі | |
Кличний | бастурмо |