стейк
СТЕЙК, -а, ч. Товстий шматок м’яса, вирізаний з туші тварини (як правило, яловичини) упоперек волокон; велике значення має відгодівля тварин; найбільше цінуються бички, яких годують зерном (в Америці перевага віддаається кукурудзі, в Австралії – пшениці), ocкільки у ниx всередині м’язових вoлoкoн утворюються ніжні жиpoві пpoшарки; тaкa яловичинa нaзивається мpaмopнoю; у пpoцecі пpигoтування вона виходить більш ніжною і coковитою, ніж м’ясо бичка, якого годують травою. // кул. Відбивна з яловичини.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | стейк | стейки |
Родовий | стейка | стейків |
Давальний | стейкові, стейку | стейкам |
Знахідний | стейк | стейки |
Орудний | стейком | стейками |
Місцевий | на/у стейку | на/у стейках |
Кличний | стейку | стейки |