мінспай
МІНСПАЙ, -я, ч. Страва англійської кухні, відома в інших країнах Європи як "маленькі паштети", "англійські паштети", які зовсім не можуть передати сутності цього англійського національного кулінарного виробу; готується в Англії на Новий рік; отримав поширення з середини 19-го ст. і в міжнародній ресторанній кухні, але за межами Великої Британії, Канади й Нової Зеландії готується неправильно; з його складу зазвичай виключається баранячий нутряний жир (сало), який ресторанна кухня не завжди має у своєму розпорядженні й не вважає сумісним з такими компонентами мінспаїв, як цукор, ізюм, фрукти, однак в результаті заміни баранячого жиру маргарином або вершковим маслом смак мінспаїв не просто різко погіршується, але й стає іншим, і вся принадність і національна своєрідність цього гастрономічного виробу пропадає.