гермелін
ГЕРМЕЛІН2, -а, ч. Сорт м'якого жирного сиру з білою пліснявою на поверхні, що нагадує французький камамбер, від якого він походить; виробляється в Чехії з коров'ячого молока; зазвичай подається як закуска до вина, як правило білого, або як самостійна страва (у тому числі в смаженому або запеченому вигляді); у маринованому вигляді: з часником, цибулею, перцем пепероні та гострим перцем, залитими маслиновою олією – традиційна чеська закуска до пива.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | гермелін | гермеліни |
Родовий | гермеліна | гермелінів |
Давальний | гермелінові, гермеліну | гермелінам |
Знахідний | гермеліна | гермелінів |
Орудний | гермеліном | гермелінами |
Місцевий | на/у гермеліні | на/у гермелінах |
Кличний | гермеліне | гермеліни |
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | гермелін | гермеліни |
Родовий | гермеліна | гермелінів |
Давальний | гермелінові, гермеліну | гермелінам |
Знахідний | гермелін | гермеліни |
Орудний | гермеліном | гермелінами |
Місцевий | на/у гермеліні | на/у гермелінах |
Кличний | гермеліне | гермеліни |