маранг
МАРАНГ, -а, ч. Фруктове дерево з родини тутових, споріднений з хлібним деревом і джекфрутом; його батьківщина – південно-східна Азія; це дерево середніх розміром з довгастим листям; його плоди представляють собою щось середнє між плодами хлібного дерева та джекфрута – вони досить витягнуті, до 20 см довжиною, а їхня товста шкірка покрита м'якими шипами, які із дозріванням плода твердіють; плоди мають приємний сильний запах; на відміну від джекфрута, м'якоть у маранга біла; їсти розрізаний плід треба швидко, оскільки він псується за кілька годин; їдять його звичайно свіжим; насіння, яке за смаком нагадує каштани, підсмажують; маранг розповсюджений у Брунеї, Малайзії і на півдні Філіппін.