кемберлендський
КЕМБЕРЛЕНДСЬКИЙ, -а, -е: ** Кемберлендський соус – соус для м'яса дичини й холодної печені (ростбіфа); є у продажу в готовому вигляді; можна приготувати власноруч: дуже тонкі смужки апельсинової цедри і дуже дрібно нарізану цибуля-шалот зварити в червоному вині, порічкове желе змішати з м'якою гірчицею, апельсиновим і лимонним соком до однорідної маси; додати в неї червоне вино з апельсиновою цедрою; приправити соус кайєнським перцем і невеликою кількістю портвейну.
ВІДМІНОК | ЧОЛ. РІД | ЖІН. РІД | СЕР. РІД | МНОЖИНА |
---|---|---|---|---|
Називний | кемберлендський | кемберлендська | кемберлендське | кемберлендські |
Родовий | кемберлендського | кемберлендської | кемберлендського | кемберлендських |
Давальний | кемберлендському | кемберлендській | кемберлендському | кемберлендським |
Знахідний | кемберлендський, кемберлендського | кемберлендську | кемберлендське | кемберлендські, кемберлендських |
Орудний | кемберлендським | кемберлендською | кемберлендським | кемберлендськими |
Місцевий | на/у кемберлендському, кемберлендськім | на/у кемберлендській | на/у кемберлендському, кемберлендськім | на/у кемберлендських |