ряжанка
РЯЖАНКА, и, ж. Топлене незбиране молоко, заквашене сметаною. Із молока, сквашуванням його молочнокислими мікробами, приготовляють молочнокислі продукти: кисле молоко, ацидофільне молоко, кефір, кумис, ряжанку та ін. (Укр. страви, 1957, 21); Ганна.. поставила сніданок: гарячу картоплю й ряжанку (Ю. Янов., Мир, 1956, 29).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | ряжанка | ряжанки |
Родовий | ряжанки | ряжанок |
Давальний | ряжанці | ряжанкам |
Знахідний | ряжанку | ряжанки |
Орудний | ряжанкою | ряжанками |
Місцевий | на/у ряжанці | на/у ряжанках |
Кличний | ряжанко | ряжанки |