сульфітація
СУЛЬФІТАЦІЯ, ї, ж., спец. Консервування ягід, фруктів і овочів за допомогою сірчистої кислоти. Сульфітація.. має велике значення як метод заготівлі напівфабрикатів для приготування повидла, варення, джему (Колг. енц., II, 1956, 258); Співробітники Науково-дослідного інституту торгівлі і громадського харчування розробили спосіб сульфітації картоплі (Технол. пригот. їжі, 1957, 20).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | сульфітація | сульфітації |
Родовий | сульфітації | сульфітацій |
Давальний | сульфітації | сульфітаціям |
Знахідний | сульфітацію | сульфітації |
Орудний | сульфітацією | сульфітаціями |
Місцевий | на/у сульфітації | на/у сульфітаціях |
Кличний | сульфітаціє | сульфітації |