суфле
СУФЛЕ, невідм., с. Назва кулінарних виробів (кондитерських, молочних, м'ясних і т. п.), до складу яких входять збиті яєчні білки. Випечене, добре зарум'янене суфле посипають через невелике сито цукровою пудрою і негайно подають (Технол. пригот. їжі, 1957, 216); Ягоди чорної смородини входять до складу дієтичного і дитячого харчування, з них готують високоякісні соки, компоти, варення, мармелади, желе, суфле (Рад. Укр., 21.XII 1974, 4).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | суфле | суфле |
Родовий | суфле | суфле |
Давальний | суфле | суфле |
Знахідний | суфле | суфле |
Орудний | суфле | суфле |
Місцевий | на/у суфле | на/у суфле |
Кличний | суфле | суфле |