лют
ЛЮТ2, -у, ч. “Замазка” – герметизація посуду, в якому готується страва, за допомогою харчових матеріалів, що не дають побічних запахів і не позначаються на смаку страви; найчастіше для цього використовується тісто.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | лют | люти |
Родовий | люту | лютів |
Давальний | лютові, люту | лютам |
Знахідний | лют | люти |
Орудний | лютом | лютами |
Місцевий | на/у люті | на/у лютах |
Кличний | люте | люти |
люта
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | люта | люти |
Родовий | люти | лют |
Давальний | люті | лютам |
Знахідний | люту | люти |
Орудний | лютою | лютами |
Місцевий | на/у люті | на/у лютах |
Кличний | люто | люти |