бешамель
БЕШАМЕЛЬ, -і, ж. Приправа, соус з яєць, молока, борошна для м'ясних і рибних страв; простий у приготуванні та універсальний в застосуванні, так як однаково добре підходить до гарячих м'ясних, рибних і овочевих страв; крім того, його легко змінювати і доповнювати; до цього соусу можна робити різні добавки, кожного разу отримуючи новий відтінок смаку.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | бешамель | бешамелі |
Родовий | бешамелі | бешамелей |
Давальний | бешамелі | бешамелям |
Знахідний | бешамель | бешамелі |
Орудний | бешамеллю | бешамелями |
Місцевий | на/у бешамелі | на/у бешамелях |
Кличний | бешамеле | бешамелі |