кидас
КИДАС1, -а, ч. Помісь (гібрид) соболя і лісової куниці, яка зустрічається в природних умовах.
КИДАС2, -а, ч. Страва латвійської кухні; почищені і відварені рубці нарізають у вигляді локшини, свинину нарізають великими шматками, сало – кубиками, а потім обсмажують свинину і сало з цибулею; все складають в каструлю, перекладаючи м’ясо рубцями, морквою та петрушкою; відварюється на повільному вогні і подається з гарніром, який готується з тушкованої на салі капусти, відвареної з нею крупи, до чого додається відварена картопля і збиті яйця; весь гарнір перемішується до однорідної маси.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | кидас | кидаси |
Родовий | кидаса | кидасів |
Давальний | кидасові, кидасу | кидасам |
Знахідний | кидаса | кидасів |
Орудний | кидасом | кидасами |
Місцевий | на/у кидасі, кидасові | на/у кидасах |
Кличний | кидасе | кидаси |
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | кидас | кидаси |
Родовий | кидаса | кидасів |
Давальний | кидасові, кидасу | кидасам |
Знахідний | кидас | кидаси |
Орудний | кидасом | кидасами |
Місцевий | на/у кидасі | на/у кидасах |
Кличний | кидасе | кидаси |