кугель
КУГЕЛЬ, -я, ч. 1. зах. Коржик з крутого тіста. 2. Національна єврейська страва, щось середнє між пудингами та запіканками – локша з гусячим жиром, залита збитими яйцями; її готують також з рису, буряка, картоплі, причому надзвичайно швидко: основний продукт відварюють, подрібнюють, злегка пасерують у маслі, а потім заливають яйцем і доварюють під кришкою на плиті (а не запікають у духовці або печі, як українські запіканки).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | кугель | кугелі |
Родовий | кугеля | кугелів |
Давальний | кугелеві, кугелю | кугелям |
Знахідний | кугель | кугелі |
Орудний | кугелем | кугелями |
Місцевий | на/у кугелі | на/у кугелях |
Кличний | кугелю | кугелі |