сотерн
СОТЕРН, -а, ч. Напівсолодке десертне виноградне вино; в букеті чітко проявляється медовий аромат, а також присмак фруктів і пряностей; смак заспокійливий, тонкий і гармонічний; сотерн рекомендується подавати охолодженим до 10 – 12 градусів з «фуа гра», динею, смаженою куркою, синіми сирами або до десерту; охолоджене до 8 – 10 градусів, це вино може служити аперитивом; особливо гарний такий аперитив з маленькими тостами з сиром рокфор; при правильному зберіганні може продовжувати дозрівати протягом десятків років.
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | сотерн | |
Родовий | сотерна | |
Давальний | сотернові, сотерну | |
Знахідний | сотерн | |
Орудний | сотерном | |
Місцевий | на/у сотерні | |
Кличний | сотерне |