пастила
ПАСТИЛА, и, ж. Рід кондитерського виробу з протертих і зварених з цукром фруктів, здебільшого яблук, і збитих яєчних білків. Напиши мені, будь ласка, як робити пастилу з яблук, то я зроблю її чимало (Л. Укр., V, 1956, 178); Тут [у магазині] є все: копчене червоне сало, світла, янтарна олія,.. у невисоких ящиках - пастила і цукерки (Чаб., Балкан. весна, 1960, 271).
ВІДМІНОК | ОДНИНА | МНОЖИНА |
---|---|---|
Називний | пастила | пастили |
Родовий | пастили | пастил |
Давальний | пастилі | пастилам |
Знахідний | пастилу | пастили |
Орудний | пастилою | пастилами |
Місцевий | на/у пастилі | на/у пастилах |
Кличний | пастило | пастили |